Nejlepší internetové stránky mají v kraji Vyškov, Ostrovačice a Boskovice

20. březen 2012

Vyškov, Ostrovačice a Boskovice – tato trojice zabodovala v hodnocení webových stránek obcí a měst. Porotu jihomoravského kola soutěže Zlatý erb zaujala virtuální prohlídka města, digitální kronika i další projekty radnic na internetu.

Vyškovské internetové stránky nabízí možnost postavit se třeba uprostřed centrálního Masarykova náměstí a s vysokým rozlišením se rozhlížet kolem dokola. Virtuální prohlídka města zaujala porotu natolik, že dala Vyškovu první místo v kategorii měst.

„Stále se tam objevují nová místa. Návštěvník může na našich stránkách najít aktuálně dvacet různých míst,“ upřesnil místostarosta Vyškova Roman Celý. Na druhém místě v kategorii měst skončily Šlapanice a na třetím Oslavany.

Nejlepší obecní internetové stránky mají Ostrovačice na Brněnsku, za nimi se umístily Vranovice a Ketkovice. V kategorii elektronických služeb získala prvenství digitální kronika Boskovic.

Pozornost budily i projekty na dalších místech. Například druhé v elektronických službách skončily městské stránky Šlapanic pro seniory a ekologická stránka ENVIRO obce Senorady. Vítězové krajského kola se potkají 2. dubna v celostátním kole.

autor: Vladan Dokoupil
Spustit audio