Největší investicí města Brna se příští rok stane oprava ulic Minská a Horova

Pro příští rok počítá rozpočet města Brna s výdaji 10,7 miliardy korun. Dnes to odsouhlasilo zastupitelstvo. Příjmy, které jsou o miliardu nižší, dorovná město z vlastních zdrojů. Rozpočet počítá i s velkou investicí do rekonstrukce ulic Horovy a Minské za 180 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní značení, práce na silnici

Dopravní značení, práce na silnici | Foto: Filip Jandourek

Celkově ale rekonstrukce vyjde na 330 milionů korun a protáhne se minimálně do roku 2016.

„Pokud se podaří připravit a vybrat dodavatel, tak to bude asi nejzásadnější zásah do života Brna, protože to umrtví jednu z hlavních tepen - a hlavně je to jedna z největších investic vůbec,“ potvrdil brněnský primátor z hnutí ANO Petr Vokřál.

Téměř 50 milionů korun město v příštím roce poskytne například na přípravu stavby tří důležitých částí velkého městského okruhu v úsecích Žabovřeská, Tomkovo náměstí a Rokytova. Stavba je investicí Ředitelství silnic a dálnic ČR a město se na ní podílí.

Magistrát počítá skoro se 30 miliony na dokončení rekonstrukce Zelného trhu, jež začala letos. Celkové náklady v obou letech přesáhnou 70 milionů korun.

Stejné je to i s opravou ulice Milady Horákové. Začala letos a skončí v příštím roce. Z celkových nákladů kolem 200 milionů korun počítá rozpočet na příští rok s více než 40 miliony.


Zvětšit mapu

mkp, Tereza Kadrnožková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme