Oběti útočníka z Uherského Brodu neměly šanci žít, vyplývá z pitev

Oběti střelby v Uherském Brodě zemřely skoro okamžitě, vyplývá z dosavadních výsledků soudních pitev. „Nikdo z nich neměl šanci rozsáhlá střelná zranění přežít," uvedl v České televizi dozorující státní zástupce Roman Kafka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie zůstává na místě tragédie před restaurací Družba v Uherském Brodě (budova v pozadí)

Policie zůstává na místě tragédie před restaurací Družba v Uherském Brodě (budova v pozadí) | Zdroj: ČTK

„Všichni zemřeli prakticky okamžitě. Nikdo nemohl přežívat déle než v řádu několika minut, ale i to je teoretická otázka,“ řekl dozorující státní zástupce Roman Kafka. Podstatné prý je, že nikdo neměl šanci přežít rozsáhlá střelná zranění.

Ačkoli jsou výsledky soudních pitev známy, diskuze o adekvátnosti a rychlosti zásahu policie neutichají. Jasněji bude příští týden, kdy budou známy první výsledky analýzy zákroku proti střelci z Uherského Brodu. Ředitel policie Tomáš Tuhý postup policistů schvaluje.

Zásah nyní prověřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů. Ta ale závěry brzy nepřinese.

„Předpokládám, že s ohledem na to kolik set oznámení bylo v té věci podáno. Myslím na linku 158 a další policejní linky. Kolik pokynů v té věci bylo vydáno ze strany policejních orgánů, které musí generální inspekce vyhodnotit, včetně interních pokynů policie. Tak to není otázka několika dnů, než se k tomu dokáže tento policejní orgán vyjádřit, “ vysvětlil státní zástupce.

Policie podle Kafky zatím také nemohla vyslechnout střelcovu manželku. „Její zdravotní stav to zatím neumožňuje,“ dodal státní zástupce.

Daniel Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme