Policie nově umisťuje běžence bez povolení k pobytu i do Zastávky u Brna

Nelegální migranti, které v Česku zadrží policisté, nově míří také do střediska pro zajištění cizinců v Zastávce u Brna. Dosavadní záchytné centrum v Bělé pod Bezdězem totiž kapacitně nedostačuje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uprchlické zařízení v Jezové - areál zvenku

Uprchlické zařízení v Jezové - areál zvenku | Foto: Tomáš Mařas | Zdroj: Český rozhlas

Asi polovinu kapacity uprchlického střediska v jihomoravské Zastávce začala Správa uprchlických zařízení využívat pro dočasné umístění běženců bez povolení k pobytu.

„Existence jakéhokoliv azylového zařízení uprostřed obce vždy s sebou přináší nepříjemné záležitosti,“ říká starosta jihomoravské obce Zastávky u Brna Petr Pospíšil z ČSSD.

Na pořádek uvnitř uzavřeného areálu nepřetržitě dohlíží policisté. Ven cizinci nesmí. Místní lidé věří, že situaci policisté zvládnou.

„Já jsem na to tady zvyklý a věřím, že to uhlídají,“ říká Roman Ištok, který žije přímo vedle oploceného areálu.

„Ten hluk je trochu výraznější, to je pravda, do večerních hodin. Třeba do 10 večera, než pravděpodobně musí na ty svoje ubikace, a musí dodržovat večerku,“ dodává.

Tomáš Jelen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme