Policie zasahovala proti extremistům. V Brně údajně objevila nástražný výbušný systém

Policie dnes od ranních hodin zasahovala po celé České republice v rámci akce proti extremismu. V brněnské městské části Královo Pole kriminalisté údajně zajistili nástražný výbušný systém. Z domu policie evakuovala čtyři lidi, kteří se mohli vrátit až po více než šesti hodinách. Na místo byl také přivolán tým pyrotechniků. Ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD řekl, že Česku bezprostřední nebezpečí teroristického útoku nehrozí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie zasahovala na několika místech ČR v rámci akce proti extremismu. V Brně-Králově Poli objevila nástražný výbušný systém

Policie zasahovala na několika místech ČR v rámci akce proti extremismu. V Brně-Králově Poli objevila nástražný výbušný systém | Zdroj: ČTK

„Mohu potvrdit, že v rámci probíhajících úkonů byl v Brně nalezen podezřelý předmět, který přivolaní pyrotechnici vyhodnotili jako rizikový,“ řekl Českému rozhlasu mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták.

Přehrát

00:00 / 00:00

Policie zasahuje proti extremistům. V Brně objevila nástražný výbušný systém. Podrobnosti zjišťovala Eliška Malínská

„Proto byla v součinnosti s kolegy z Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje přijata příslušná bezpečnostní opatření,“ dodal.

Podrobnosti nechtěl Hanták uvést. Podle něj si podávání informací vyhradilo dozorující Městské státní zastupitelství v Praze.

Jeho mluvčí Štěpánka Zenklová ČTK řekla, že zatím k případu nemůže poskytnout informace, protože je vyšetřování teprve na začátku. Podle serveru Novinky.cz policisté zadrželi asi deset lidí.

V blízkosti domu vše sledovala naše regionální zpravodajka Kateřina Pichalová. Neviděla, že by z domu policisté něco odnášeli. Mluvila také s několika sousedy, ve zmíněném bytě se prý často střídali nájemníci.

„Je to přízemní byt. Měli by tam bydlet nějací studenti a údajně by měli být spolčení s nějakými extremisty," popsala jedna z místních obyvatelek. Policie ale tuto informaci odmítla komentovat.

Jihomoravský hejtman Michal Hašek z ČSSD zveřejnil v poledne na svém facebookovém profilu, že jej vedení Integrovaného záchranného systému informovalo, že policie v Brně našla nástražný výbušný systém | Foto: Oficiální Facebook Michala Haška

Podle ministra vnitra Milana Chovance z ČSSD nehrozí Česku bezprostřední nebezpečí teroristického útoku.

„Ptal jsem se policistů, jestli existuje relevantní nebezpečí, o kterém by měli členové vlády vědět, ve formě teroristického nebo jiného útoku. Můžu ubezpečit veřejnost, že v současné době nic takového České republice nehrozí,“ poznamenal ve Dvaceti minutách Radiožurnálu Chovanec.

bre, Eliška Malínská, Kateřina Pichalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme