Politici mají poslední možnost zapojit se do boje v opakovaných volbách v Brně-sever

Politické strany mají dnes poslední možnost podat kandidátní listiny pro opakované komunální volby v městské části Brno-sever. Podzimní volby tam brněnský krajský soud prohlásil za neplatné kvůli podezření na kupčení s hlasy voličů. Volby se tak budou opakovat 14. března, do té doby funguje radnice Brna-sever v rozpočtovém provizoriu a bez zastupitelstva.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezidentské volby (ilustrační foto)

Prezidentské volby (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Jarní volby by mohl zkomplikovat ještě případný verdikt Ústavního soudu. Ten obdržel tři stížnosti na rozhodnutí krajského soudu. Protestující žádají uznání výsledků říjnových voleb.

„Může se stát, že v půlce února Ústavní soud rozhodne, že to zrušení voleb bylo špatně, a energie je vynaložená celkem zbytečně,“ říká Jan Mandát z hnutí Starostové a nezávislí.

Volební kampaň připravuje i KDU-ČSL. „My to ještě nemáme spočítané, ale předpokládám, že volební kampaň bude stát zhruba sto tisíc,“ potvrzuje Petr Hladík.

Opakované volby budou stát asi milion korun. Peníze na ně půjdou ze státního rozpočtu.

Okrsky, kde došlo k ovlivňování voličů | Foto: Archiv ČRo

Tereza Kadrnožková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme