Před Kajot arénou už je fronta, fanoušci Komety čekají na lístky

11. duben 2012

Už od rána čekají někteří fanoušci na vstupenky na domácí zápasy finále hokejové extraligy mezi brněnskou Kometou a Pardubicemi. Volný prodej bude sice zahájen až ve čtvrtek dopoledne, počet zájemců o lístky ale v play-off několikanásobně převyšuje nabídku.

Na semifinále s Plzní zmizely vstupenky během několika minut, proto už například třicetiletý Milan čeká ve frontě se čtyřiadvacetihodinovým předstihem.

„Posledně jsme přišli před pokladny v šest večer a byli jsme první. Teď jsme tady už od rána a hned se za námi objevili další,“ popsal fanoušek, který si kvůli čekání na vstupenky musel vzít dva dny dovolené.

Na jednoho zájemce jen dvě vstupenky

Brněnský klub se rozhodl omezit prodej na dva kusy na osobu, aby zabránil nekalým praktikám překupníků. „Posledně se objevili překupníci, kteří třeba do fronty postavili studenty. Vstupenky pak prodávali na černém trhu a výrazně se obohacovali na úkor ostatních,“ vysvětlil Jiří Pošvář z HC Kometa Group s tím, že dalším důvodem pro omezení je, aby se dostalo na více fanoušků.

Stav finálové série mezi Kometou Brno a Pardubicemi je 1:1. Třetí utkání se uskuteční v pátek v brněnské Kajot aréně. Utkání mohou fanoušci sledovat také na velkoplošných obrazovkách na náměstí Svobody v Brně.

autor: Zuzana Plíšková
Spustit audio