První miminka roku 2017 se narodila v Brně, dvojčata přišla na svět těsně po půlnoci

Prvními dětmi narozenými v roce 2017 jsou zřejmě dvojčata, která přišla na svět v Brně. Holčička Linda se v porodnici na Obilním trhu narodila minutu po půlnoci, její bratr Stanislav o minutu později. Minutu po Silvestru se narodil také chlapec René v Havířově na Karvinsku. Děti narozené mezi prvními na Nový rok obvykle od měst nebo krajů získávají dárky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dítě (ilustrační foto)

Dítě (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Pixabay

Prvními novorozenci jsou letos nejspíš dvojčata Linda a Stanislav z Brna, která přišla na svět těsně po půlnoci. Následoval je poté třeba René narozený v Havířově. Dvě minuty po půlnoci přišla na svět i holčička Ema v pražské Nemocnici Na Bulovce.

Děti narozené na Nový rok většinou dostávají od obcí nebo krajů nejrůznější dary - například zlaté šperky nebo peníze. Třeba Karlovarský kraj dětem narozeným 1. ledna věnuje zlatý řetízek s andělíčkem. Kraj Vysočina prvnímu letošnímu novorozenci věnuje zlatý šperk v podobě znamení zvěrokruhu a šek na 10 tisíc korun.

Všechny děti narozené na Nový rok odměňuje třeba také Praha. O tom, jaký dar první letošní novorozenci dostanou, ale magistrát hlavního města ještě nerozhodl. V minulých letech dostávaly děti narozené 1. ledna v Praze finanční příspěvek až 15 tisíc korun.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme