Registr vozidel dnes v Brně fungoval s neplánovanými přestávkami

25. červenec 2012

AKTUALIZOVÁNO. Jen asi dvacet minut po spuštění dnes v Brně fungoval registr vozidel ministerstva dopravy. Pak nastal stejný problém jako v uplynulých dnech. Před polednem se provoz znovu obnovil. Návštěva registru tak připomínala sázku do loterie.

Kdo měl štěstí a přišel po jedenácté hodině, měl velkou šanci odejít s novými registračními značkami nebo jiným vyřízeným úkonem. Kdo měl ale smůlu a trefil se do doby omezeného provozu, odešel s prázdnou.

Neuspěl ani pan Prokop z Brna, který přišel na brněnský magistrát přihlásit auto už podruhé. „Jsem v důchodu a beru to s humorem, ale rok 2012 jsem si představoval jinak,“ řekl při odchodu z úřadu muž.

K těm šťastnějším naopak patři Milan Hošek z Brna. „Jsem tady už posedmé a konečně jsem dostal značky na nové auto,“ konstatoval spokojeně, „momentálně jsem šťastný.“

Ve Zlíně trpěliví klienti nakonec většinou uspěli

Zlínský registr vozidel

Bez potíží dnes nefunguje evidence vozidel ani ve Zlíně, i tam stále přetrvávají stejné závady jako v minulých dnech. Registr se ale chová nevyzpytatelně, u několika klientů se podařily i převody, které za chvíli na to možné nebyly.

Fronty se na zlínském magistrátu netvoří. Ráno přišla na úřad kvůli registru vozidel jen asi desítka zájemců. „Všechno v pohodě,“ pochvaloval si jeden z řidičů, kterému se podařilo vyřídit vše, co chtěl, „funguje to.“

autoři: Vladan Dokoupil , rv
Spustit audio