Sbírka na nenarozenou dceru zesnulého rozhodčího přináší statistíce. Přispěli i hráči Komety

Hokejový rozhodčí Pavel Lainka zemřel krátce před narozením svého prvního potomka. Na pomoc přítelkyni i dceři nyní finanční přispívají nejen fanoušci a rozhodčí. Na transparentním účtu se vybralo už téměř 400 tisíc korun. Šekem na 100 tisíc přispěli i hokejisté Komety Brno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zesnulý rozhodčí Pavel Lainka

Zesnulý rozhodčí Pavel Lainka | Foto: Kometa Brno

„Každá koruna je symbolem toho, jak moc byl Pavel Lainka skvělým člověkem, kamarádem, přítelem a určitě by byl i nejlepším tátou,“ napsali pořadatelé sbírky. Účet je veden na jméno Lainkova kamaráda a taktéž hokejového rozhodčího Tomáše Měkýše, správci jsou i další rozhodčí.

Na transparentní účet chodí částky v řádech stovek i desítek tisíc. Jen během dneška dorazilo už čtvrt milionu korun a celkem dárci poslali částku přes 380 tisíc. Mezi dárci jsou i známí sudí, například Petr Blümel Martin Fraňo či Vladimír Šindler.

Peníze ze sbírky mají pomoci přítelkyni Pavla Lainky Kristýně Švarcové, která v nejbližších týdnech čeká narození dcery. „Jsem opravdu dojatá z toho, co pro nás děláte. Velmi si toho cením a Pavel je určitě velmi vděčný, že má Lorka tak bezvadné lidi kolem sebe,“ řekla serveru blesk.cz

Český hokejový rozhodčí nepřežil zásah pukem. Bylo mu 24 let

Číst článek

Rodinu podporují i hokejisté Komety, za kterou Pavel Lainka do juniorské kategorie hrál. Ještě před včerejším zápasem s Mladou Boleslaví předali otci a přítelkyni šek na 100 tisíc korun, které mezi sebou narychlo vybrali.

24letého hokejového rozhodčího Pavla Lainku zasáhl na konci srpna do spánku puk při zápasu mezi mladými hokejisty Brna a Šumperka. Následkům zranění podlehl v sobotu.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme