Seniorky řádí na příměstském táboře. Sportují, tvoří a celý den se smějí

Příměstské tábory nejsou jen pro děti. V Brně se tento týden každý den scházejí seniorky.

Lektorky ze školského zařízení Lipka pro sedm účastnic nad šedesát let nachystaly tvořivý, relaxační, ale i aktivní program.

O tom, že je to pořádná dámská jízda, se přesvědčila reportérka Marie Veselá.

Svým rozvržením se příměstský tábor pro seniory od toho dětského příliš neliší. Dopolední a odpolední program a celý den spousta legrace, jak se shodují všechny účastnice.

„Blbneme tady v Lipce hůř, než malý děcka. Jsme dobrá parta, často nás naše vedoucí Dana musí ztišit, aby nám mohla říct, co budeme dělat dál,“ popisuje Ivona Nováková.

Příměstský tábor pro seniory

O příměstské tábory, které Lipka pořádá, je zájem. Jejich cílem je nabídnout seniorům možnost aktivního setkávání s vrstevníky. Vytváření nových vazeb a přátelství už ve vyšším věku není tak snadné jako v mládí.

Příměstský tábor pro seniory

„Dnes tu máme sportovní soutěž a olympiádu. Na dvorku máme slalomovou dráhu a závodník musí na chůdách z plechovek projít mezi kužely tam a zase zpět,“ popisuje aktivitu Dana Švecová z Lipky soutěž.

„Hned ráno máme test inteligence, když se vyrábí origami. Celý den se tady smějeme, moc se nám tu líbí,“ pochvaluje si Milena Viktorínová.

Příměstský tábor pro seniory

„Na odpoledne chystáme pro seniorky velké překvapení. Přijdou karatisté a ukážou jim několik chvatů a menší představení. Budou mít také možnost vyzkoušet si některé chvaty a naučit se také to, jak se jednoduše bránit,“ prozradila v reportáži Kateřina Vítková z Lipky.

autor: mav
Spustit audio