Silnice z Brna do Svitav se bude modernizovat. Přibudou odbočovací a stoupací pruhy

Ředitelství silnic a dálnic připravuje modernizaci dvanácti míst přetížené silnice spojující Brno a Svitavy. Nejnebezpečnější místa silničáři vybrali spolu s policisty. V plánu mají například vybudování nových odbočovacích a stoupacích pruhů, nebo mimoúrovňových křižovatek. To vše proto, že stavba souběžné dálnice D43 nezačne nejméně dalších 10 let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálnice D1 (ilustrační foto)

Dálnice D1 (ilustrační foto) | Foto: Michaela Vydrová | Zdroj: Český rozhlas

Sérii zlepšení na současné silnici první třídy začnou silničáři stavbou odbočovacího pruhu poblíž obce Milonice.

„Předpokládané termíny jsou v současnosti kolem let 2020 a 2021,“ říká Tomáš Vyhlídal z brněnského Ředitelství silnic a dálnic.

Navrhované změny podle nezávislé starostky Milonic Marcely Nešetřilové nestačí. „Můj názor je, že to jsou spíš takové záplaty, že by se spíš mělo pracovat na realizaci dálnice 43. Tady tu katastrofální situaci to neřeší.“

Dálnice D43 ale zatím nemá ani jasně vymezenou trasu. Změna územního plánu bude trvat 3 roky a pak silničáře čekají výkupy pozemků a samotná příprava a stavba nové čtyřproudé silnice.

Tomáš Jelen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme