Slavičín bude žít až do neděle divadelním festivalem Valašské Křoví

8. březen 2012

O účast na desátém ročníku přehlídky byl letos mezi neprofesionálními divadelními soubory tak obrovský zájem, že pořadatelé museli řadu z nich odmítnout.

Nejzdařilejší ochotnické výkony na jevišti odborná porota ocení vstupenkou na další přehlídky, které mohou být nakonec i cestou na nejprestižnější amatérskou divadelní přehlídku u nás Jiráskův Hronov.

Ochotnice Lea Koncerová  s hlavním pořadatelem přehlídky Janem Julínkem

Valašské Křoví letos finančně podpořilo město, zlínské hejtmanství i ministerstvo kultury. A právě státní peníze nejsou na příští rok podle pořadatele Jana Julínka vůbec jisté. „Prosakují zprávy, že se má rozpočet na přehlídky v příštím roce snížit nejméně o 60 procent,“ prozradil Julínek.

Valašské Křoví pořádá divadlo SemTamFór, a to od roku 2003. Tradičně přijíždějí soubory nejen z Moravy. Letos se se svou adaptací Tří mušketýrů přihlásil například soubor Ty-já-tr/Načerno z Prahy.

Valašské Křoví pamatuje i na ty nejmenší. „Jako obvykle proto bude nedělní dopoledne patřit dětem. Festival letos uzavře Pohádka o kůzlátkách v podání Pohádek od Lenky z Uherského Hradiště,“ uvedli pořadatelé v tiskové zprávě.

autor: Andrea Kratinová
Spustit audio