SLEDOVALI JSME ONLINE: Češi druhým dnem vybírají své zástupce do jedné třetiny Senátu

Dnes je druhý den druhého kola voleb do třetiny Senátu, tedy zároveň poslední den, kdy mohou voliči hlasovat pro své kandidáty v senátních volbách. Volební místnosti jsou otevřené od 8 do 14 hodin, během odpoledne a v podvečer pak budou známy výsledky. O křesla v horní komoře parlamentu usiluje 54 kandidátů, vítězové je obsadí ve 27 obvodech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volby na Příbramsku

Volby na Příbramsku | Foto: Radek Duchoň | Zdroj: Český rozhlas

Hlasovací lístky pro druhé kolo senátních voleb dostanou voliči až u komise, tedy ne v obálkách do poštovní schránky, jako tomu bylo v případě prvního kola.

Senátní volby i jejich druhé kolo zatím provází - jako už tradičně - nízká účast, podobně jako je tomu u voleb do Evropského parlamentu.


Prezident Miloš Zeman se poté, co v pátek odevzdal svůj hlas v senátních volbách, opět vyslovil pro zavedení volební povinnosti. Zeman neočekává, že se výsledky těchto voleb nějak odrazí na vládní úrovni.

Zatím nejúspěšnější stranou v senátních volbách je sociální demokracie, která do druhého kola vyslala celkem 19 kandidátů.

Historická data: Nejmenší rozdíl mezi kandidáty ve druhém kole senátních voleb byl 21 hlasů

Číst článek

Výsledky senátních voleb pro vás budeme zaznamenávat v online reportáži od 14 hodin, kdy se uzavřou volební místnosti. Sledovat je můžete také v interaktivní aplikaci s průběžnými a později definitivními výsledky voleb.

Vizitky kandidátů v senátních volbách

Číst článek

Od 14 do 18 až 19 hodin můžete navíc poslouchat speciál Radiožurnálu, od 17 do 18 hodin pak souběžný speciál Českého rozhlasu Plus.

Výsledky prvního kola senátních voleb si můžete prohlédnout zde.

Český rozhlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme