Sledovali jsme ONLINE: Litvínov vyhrál 1. semifinále nad Kometou 3:2

Do semifinále play-off hokejové extraligy vstoupili lépe hokejisté Litvínova. Na domácím ledě porazili Kometu Brno 3:2 a v sérii hrané na 4 vítězné zápasy se ujali vedení 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejové semifinále Litvínov - Kometa

Hokejové semifinále Litvínov - Kometa | Zdroj: ČTK

„Výborná výhra, výborná týmová práce. Trošku mi to připomenulo první zápas s Pardubicemi: Vlítli jsme na ně a měli jsme další šance. Kluci hráli výborně dozadu, blokovali střeli, snažili se bránit před bránou, to nám doneslo ovoce v podobě výhry,“ pochválil své spoluhráče brankář Vervy Pavel Francouz.

Brněnský jubilant František Ptáček, který hraje svůj 1200. zápas v extralize, neměl povedený vstup do semifinále. Po 38 sekundách byl vyloučen a přesilovku využil Michal Trávníček. Po 62 vteřinách Verva vedla. Její vedení navíc v 15. minutě navýšil Robin Hanzl už na 2:0.

V prostřední dvacetiminutovce ale byli podstatně aktivnější hosté z jihu Moravy. Po pěti a půl minutách využil chybu domácí rozehrávky Jan Káňa a přesnou ranou pod Francouzovo břevno snížil. Proti dalším šancím Komety už zakročil domácí gólman.

Vítězný gól zápasu byl pro Kometu hodně nešťastný. Ve 44. minutě si obránce Brna Jan Hanzlík srazil Martynkovo nahození do vlastní branky a vrátil Litvínovu dvougólový náskok.

Tři a půl minuty před koncem sice Jozef Kováčik prostřelil Francouze a snížil, k vyrovnání se ale Jihomoravané ani při hře bez brankáře nedostali. Litvínov tak vyhrál 3:2 a v sérii se ujal vedení 1:0. Druhý zápas se hraje zítra po páté hodině odpoledne.

„Byli hladoví, dlouho nehráli. Navíc na malém stadionu je lidi ženou. Naštěstí jsme to ustáli a pořád jsme byli ve hře. Na konci jsme se vyždímali a měli jsme pár šancí. Sil máme dost a silově horší v sérii nebudeme,“ myslí si střelec jedné z branek Komety Jan Káňa.

Semifinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Trávníček (F. Pavlík, T. Pavelka), 15. R. Hanzl (Petružálek, Ručinský), 44. Martynek - 26. J. Káňa II (L. Čermák), 57. Kováčik (Ptáček, H. Zohorna). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 5811. Stav série: 1:0.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme