Trestem za incident v Chomutově může být pokuta i dvouletý zákaz činnosti

Po extraligovém utkání napadl jeden z členů domácího týmu hokejkou dva hráče brněnské Komety. Předseda disciplinární komise extraligy Karel Holý sbírá podklady a bude se případem zabývat na úterním zasedání. Masérovi Pirátů hrozí vysoká pokuta nebo zákaz činnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Korejs (vlevo) byl jedním z napadených hráčů Brna

Jakub Korejs (vlevo) byl jedním z napadených hráčů Brna | Zdroj: ČTK

„Požádali jsme oba zúčastněné kluby, aby nám podaly veškeré informace, které se tohoto incidentu týkají. Zároveň jsme požádali chomutovský klub, který má záznam z bezpečnostní kamery, aby dodal tyto podklady,“ říká předseda extraligové disciplinární komise Karel Holý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Postup disciplinární komise hokejové extraligy k chomutovskému incidentu vysvětlil její předseda Karel Holý

Včerejší zápas Chomutova s Kometou totiž podle Komety Brno skončil napadením dvou jejích útočníků Davida Ostřížka a Jakuba Koreise. Masér Pirátů František Moščic měl oba napadnout hokejkou.

Situaci ještě jednou popíšou i rozhodčí. „Dali jsme si termín do úterka, kdy nashromáždíme veškeré informace. Pak zasedne disciplinární komise a případ se bude řešit.“

Ze své praxe si šéf disciplinárky vzpomíná pouze na jeden podobný případ. „Hráč Pardubic Lubina napadl maséra Sparty v Pardubicích, ale to už je asi deset let zpátky,“ vzpomíná Holý. Ladislav Lubina napadl maséra dokonce před 21 lety a dostal trest na půl roku.

Je to 'dobytek', neskrýval rozčílení po včerejším incidentu brankář Komety Marek Čiliak

Číst článek

Vedle zákazu činnosti hrozí domácímu klubu i finanční postih. „Dle disciplinárního řádu máme možnost uložit pokutu do výše půl milionu korun. Zároveň můžeme zastavit činnost až na dva roky,“ dodává šéf disciplinární komise ČSLH Karel Holý.

Michaela van Erne, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme