Účastníci burčákového pochodu zaměstnali záchranáře. S úrazy hlavy a nohou jim nedokázali popsat, kde jsou

Jihomoravské záchranáře v sobotu nečekanou měrou zaneprázdnil burčákový pochod v Mutěnicích na Hodonínsku. V nemocnicích skončilo osm lidí, většinou se zraněními hlavy a nohou. Jeden silně opilý muž upadl do bezvědomí. Akce se zúčastnily asi 4000 lidí, Zdravotnickou záchrannou službu Jihomoravského kraje o ní předem nikdo neinformoval, oznámila v pondělí na webu záchranky její mluvčí Hedvika Kropáčková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sklenička burčáku

Sklenička burčáku | Foto: Vlasta Gajdošíková | Zdroj: Český rozhlas

„Zásahy u zraněných tak komplikovala hlavně skutečnost, že dispečink neměl k dispozici žádnou oficiální mapu, kudy bude pochod procházet. Volající na tísňovou linku 155 často nedokázali popsat místo, ze kterého volají, ať už proto, že byli pod vlivem alkoholu, anebo proto, že bylo obtížné se mezi vinicemi orientovat," popsala situaci Kropáčková.

Pro bezpečnost burčákového pochodu jsme udělali všechno. Dospělý člověk musí vědět, jak se chovat, říká starosta Mutěnic

Číst článek

Některé volající se podařilo lokalizovat díky aplikaci Záchranka, kterou si na popud operátorky stáhli do mobilu. Jiné zásahy spojené s hledáním pacientů v terénu ale zabraly i desítky minut.

Pacienti utrpěli většinou lehčí poranění hlavy nebo dolních končetin, jeden silně opilý muž upadl do bezvědomí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme