Volby rozhodnou o nových krajských vládách i senátorech

12. říjen 2012

Dnes a zítra se konají krajské volby a první kolo voleb do třetiny senátu. V Jihomoravském kraji lidé v krajských volbách vybírají ze třiadvaceti kandidátek, což je o 5 více než v minulých volbách.

Ve dvou obvodech - v Brně-městě a Břeclavi volí do senátu. O přízeň voličů se tam shodně uchází po deseti kandidátech. „Jediná obec Újezd u Černé Hory zároveň volí obecní zastupitelstvo,“ upřesnil mluvčí jihomoravského hejtmanství Jiří Klement.

Do krajského zastupitelstva a dvou senátních obvodů Zlín a Vsetín budou dnes a zítra volit své zástupce obyvatelé Zlínského kraje. Poslouží jim k tomu 684 volební místnosti.

„Okrskem s nejmenším počtem oprávněných voličů je tradičně obec Hostějov. Nejvíce jich je naopak ve zlínském okrsku číslo jedna,“ podotkla zlínská krajská volební koordinátorka Radka Štalmachová

Volební místnosti pro krajské a první kolo senátních voleb budou v pátek otevřeny od 14 do 22 hodin, v sobotu od 8 do 14 hodin. V komunálních volbách mohou lidé hlasovat pouze v sobotu od 7 do 22 hodin.

autoři: Vladan Dokoupil , pes
Spustit audio