Z muničního skladu na Zlínsku se ozvaly další výbuchy, policie nasadila speciální techniku

Další dva výbuchy se dnes ozvaly z muničního skladu zničeného nedávnou explozí ve Vrběticích na Zlínsku. Podle policie není jasné, kde k výbuchům došlo. Na místě zasahuje speciální technika.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Muniční sklad u Vrbětic na Zlínsku je stále pod dohledem policie

Muniční sklad u Vrbětic na Zlínsku je stále pod dohledem policie | Zdroj: ČTK

„Policii se zatím nepodařilo zjistit, odkud ty detonace šly, protože v té chvíli se nad areálem nepohyboval ani bezpilotní prostředek ani pyrotechnici,“ uvedla Monika Kozumplíková z Krajské policie ve Zlíně.

„Vypadá to, že detonace vycházely odněkud poblíž epicentra, ale přesně se to nedá určit,“ doplnila.

Okolí zničeného muničního skladu pročesává záchranný konvoj speciální techniky. Hasičský i vyprošťovací tank a policejní obrněné vozidlo se snaží prorazit co nejblíže k epicentru. To je ale stále horké, teplota tam včera dosahovala až 140 stupňů Celsia.

Dva zaměstnanci ostravské firmy Imex group, které sklad patří, jsou stále pohřešovaní. Dokud se nenajdou jakékoli stopy, že se stali oběťmi výbuchu, mluví se o nich stále jako o pohřešovaných. Jde o muže ve věku 56 a 59 let.

Andrea Kratinová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme