Zavřené silnice i brněnské ulice. Jaké bude léto v dopravě? Podívejte se

Začínají prázdniny, a to znamená několik věcí. Lidé se rozjedou po dovolených, ale jak už to tak bývá, na mnoha místech budou mít problém se ke svému cíli dostat. Kdo totiž na prázdniny vůbec nehraje, jsou silničáři.

Omezení na dálnici, uzavřené silnice i důležité ulice přímo v Brně. Dopravní léto na jihu Moravy a ve Zlínském kraji bude dobrodružné. Tomáš Jelen zjišťoval, jak rozsáhlá dopravní omezení letos řidiče čekají.

Oproti loňskému roku, kdy se silničáři snažili dočerpat evropské peníze, je sice uzavírek o dost méně, ale přesto některé z nich mohou lidem znepříjemnit život.

Například uzavírka silnice druhé třídy mezi Podivínem a Lednicí na Břeclavsku. Proč by měla zajímat i ty, kdo nejsou místní? Protože jde o hlavní přístupovou cestu k od dálnice k Lednicko-valtickému areálu. Uzavírka začne v pondělí 4. července.

Ve stejný den se uzavře i část velmi vytížené silnice číslo 43 ze Brna na Svitavy. Konkrétně úsek mezi obcí Česká a křižovatkou u kuřimské věznice, budou auta jedoucí do Brna objíždět centrem Kuřimi. To bývá ve špičce zacpané i bez omezení.

Omezení nekončí ani na dálnicích D1 a D2, kde se nyní pracuje nebo začne pracovat na šesti úsecích.

Brno – uzavírka Cejlu, Husovy i Dornychu

Dobře plánovat by měli i ti, kdo se při své cestě autem nevyhnou ulicím Brna. Od 1. července začíná úplná uzavírka ulice Cejl od křižovatky s Kolištěm až po ulici Soudní, která potrvá po celé prázdniny. Na tomto úseku nebudou jezdit ani tramvaje číslo 2, 4 a 11.

Stejně dlouho bude trvat uzavírka části Husovy ulice mezi Šilingrovým náměstím a Novými sady. Objet tuto část bude možné přes Pekařskou, Mendlovo náměstí a Hybešovu ulici.

Na první dva prázdninové týdny se uzavře i část ulice Milady Horákové, přesněji úsek od křižovatky s Kolištěm po Francouzskou ve směru z centra města. Objížďka povede ulicí Lidickou.

Pouze o víkendech by pak měla být zavřena ulice Dornych mezi Zvonařkou a Přízovou ulicí, kde budou dělníci bourat areál Vlněny.

Zlínský kraj: uzavřený most i průtah obcemi

Přímo ve Zlíně se v polovině července uzavře největší silniční most ve Zlíně, který spojuje centrum města a sídliště Jižní Svahy. Silničáři tam budou pracovat asi 4 měsíce, po které se auta budou muset vejít pouze do dvou jízdních pruhů namísto čtyř. A to úsekem denně projede 17 tisíc vozidel.

Úplná uzavírka zkomplikuje život řidičům v Ořechově na Uherskohradišťsku. Už od zítřka se tam silničáři pustí do obnovy průtahu obcí. Objízdná trasa prodlouží cestování asi o 17 kilometrů.

Je třeba zmínit i opravu průtahu v Netčicích na Kroměřížsku, kde se už začalo pracovat, nebo opravovaný úsek mezi Uherským Ostrohem a Hlukem poblíž Uherského Hradiště. Tam skončí stavební práce až na konci letošní stavební sezóny.

autoři: jel , ska
Spustit audio