Žena, která ubodala studenta ve Žďáru nad Sázavou, zůstane dál v detenci

Barbora Orlová zůstane další rok v detenčním ústavu, rozhodl Městský soud v Brně. Sedmadvacetiletá žena, která v říjnu 2014 ubodala studenta na střední škole ve Žďáru nad Sázavou, je podle soudu stále nebezpečná pro své okolí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté zasahují ve Střední škole obchodní ve Žďáru nad Sázavou

Policisté zasahují ve Střední škole obchodní ve Žďáru nad Sázavou | Foto: Hana Mikulincová

Orlová byla podle znalců v době vraždy nepříčetná a trpí paranoidní schizofrenií. Psychiatři z detenčního ústavu, kde je žena od loňska zavřená, její propuštění nedoporučili.

V detenci se má intenzivně léčit pod dohledem odborníků. Trestní stíhání Orlové zastavil státní zástupce právě s ohledem na to, že byla v době činu nepříčetná. Kvůli duševní nemoci se už dříve léčila.

„Myslím si, že charakter toho onemocnění vyžaduje skutečně dlouhodobou léčbu, nehledě tedy k tomu jednání, kterého se Barbora Orlová v minulosti dopustila. A pokud je teprve necelý rok v ústavu pro výkon zabezpečovací detence, jistě to není dost,“ řekl státní zástupce Ivo Hahn.

Obhájce Orlové u soudu nepožadoval její propuštění, poukázal jen na to, že se její stav zlepšil. Nechal si nicméně lhůtu na odvolání proti rozhodnutí soudu.

Mladá žena z Ostravska v říjnu 2014 zaútočila nožem na studenty Střední školy obchodní a služeb ve Žďáru nad Sázavou. Jeden z žáků školy, který bránil spolužačku, po útoku zemřel. Další dvě studentky a zasahující policista utrpěli zranění. Ženu následně zadrželi policisté ze zásahové jednotky.

ČRo, Tomáš Kremr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme