Zlín až do pátku hostí tradiční festival Literární jaro

11. duben 2012

Setkání romanopisců, básníků a knižních výtvarníků hostí Zlín. Začal tam tradiční festival Literární jaro. Až do pátku se mohou milovníci knih každý den setkávat se známými autory při besedách a četbě.

Letošní ročník otevřela úspěšná mladá spisovatelka Kateřina Tučková čtením ze své čerstvě vydané knihy Žítkovské bohyně o vědmách a léčitelkách moravskoslovenského pomezí. Literární jaro má nabízet zajímavá setkání čtenářům všech věkových kategorií.

„Setkávají se tady lidé, kteří by jinak neměli příležitost se setkat. Sejdou se v jednom týdnu, mají možnost spolu komunikovat. A druhá věc, která se mi na těchto akcíh líbí, je že nemohou vzniknout bez spolupráce,“ uvedla ředitelka Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně Zdeňka Friedlová.

Festival Literární jaro vznikl v roce 2010 v návaznosti na Literární květen a Literru, které v minulosti pořádali studenti Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Literární jaro se zaměřuje na autorská čtení, moderované besedy se spisovateli, představení právě vydaných knih, setkání s literárními osobnostmi a propagaci literatury. Do pátku se ještě můžete setkat například s Lucií Lomovou, Milošem Kozumplíkem či manželi Vaculíkovými.

autor: rv
Spustit audio