Duchovní a lidová tradice v podání BROLNu na adventním koncertě

6. prosinec 2013

Písně času vánočního v podání Brněnského rozhlasového orchestru lidových nástrojů a jeho hostů budou ke slyšení v sobotu 14. prosince od 19:30 v sále Konventu Milosrdných bratří na Vídeňské ulici.

Letošní program využije spojení staré hudby - půvabných pastorel pro komorní orchestr a dudy, duchovních písní s vánoční tématikou a valašského lidového vánočního repertoáru. Hostující valašská cimbálová muzika Soláň patří k nejlepším interpretům bohaté vánoční tradice Valašska.

Brněnský rozhlasový orchestr pod vedením primáše a uměleckého vedoucího Františka Černého tak naváže na dlouholetou tradici adventních koncertů, které jsou navíc zaznamenávány pro přípravu rozhlasových pořadů. Ze stálých sólistů BROLNU se představí kromě zpívajícího primáše i Klára Obručová-Blažková, Ludmila Malhocká, Kamila Šošovičková a Václav Kovářík. Nejmladší talenty v oblasti zpěvu lidových písní zastoupí dvanáctiletý Daniel Bruštík ze Strání.

Přijďte si vychutnat adventní čas s BROLNem - v Konventu Milosrdných bratří vás přivítáme v sobotu 14. prosince od 19:30.

Spustit audio