Legendární zpěvačka Vlasta Grycová oslaví životní jubileum koncertem

12. březen 2013

Proslulá "zpívající malérečka" slaví své sedmdesátiny. Slavnostní koncert, který bude veřejnou oslavou zpěvaččina životního jubilea, se uskuteční 10. dubna v doprovodu Brněnského rozhlasového orchestru lidových nástrojů a dalších gratulantů. Koncert budou živě vysílat i regionální stanice Českého rozhlasu ve Studiu Noc a celé vystoupení uvidíte také jako videopřenos na YouTube.

Rodačka ze Strání na Uherskobrodsku má za sebou bohatou kariéru, v níž má své místo nejen účinkování se slavným Hradišťanem Jaroslava Staňka, uherskobrodskou cimbálovou muzikou Olšava, ale i dlouholetá spolupráce s Brněnským rozhlasovým orchestrem lidových nástrojů, která trvá do dnešních dnů. Nahrávky Vlasty Grycové patří k tomu nejvybranějšímu, co lze v archivu Českého rozhlasu Brno v oblasti lidové písně nalézt.

Slavnostní koncert k jejím narozeniním bude uveden pod názvem Zpívající malérečka, což odkazuje na původní povolání Vlasty Grycové - byla malířkou skla ve sklárnách v Květné. Koncert se uskuteční 10. dubna od 19:30 v Besedním domě v Brně.

Kromě Vlasty Grycové se v programu setkáme například s Martinem Hrbáčem, Klárou Obručovou či Ludmilou Malhockou. Vedle BROLNu uslyšíme také soubor ze Strání, cimbálovou muziku Husličky, kterou vede dcera Vlasty Grycové Anna Přikrylová a působí v ní i zpěvaččiny vnučky. Setkáme se zde tedy i s působivou rodinnou muzikantskou tradicí.

Koncert Zpívající malérečka bude od 20:04 do 21:00 živě přenášen v rámci rozhlasového pořadu Koncert Studia Noc, který lze zachytit v síti regionálního vysílání. (Přehled frekvencí uvidíte po kliknutí na linky)

Český rozhlas Brno (Jihomoravský a Zlínský kraj)
Český rozhlas České Budějovice
Český rozhlas Hradec Králové
Český rozhlas Olomouc
Český rozhlas Ostrava
Český rozhlas Pardubice
Český rozhlas Plzeň (Plzeňský a Karlovarský kraj)
Český rozhlas Region (Středočeský kraj a Vysočina)
Český rozhlas Sever (Ústecký a Liberecký kraj)

Spustit audio