Budějovické volejbalistky ovládly předsezónní turnaj na domácí půdě

3. září 2018

Volejbalistky Madety České Budějovice jsou v přípravě na novou sezonu. Fotbalisté Dynama a Táborska hráli o body naposledy před přestávkou. Krajský přebor vedou nováčci z Lomu. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Sportovní hala v Českých Budějovicích se demolovat nebude, sportovci musí na novou budovu na pár let zase zapomenout, a tak se využívá ta současná. Před sezónou se tu hrál volejbalový turnaj, na který dorazily dámy juniorky z celé České republiky.

Nechyběla ani Madeta České Budějovice. Jedním z trenérů je Martin Marek, který sám má i extraligové zkušenosti a předává dál, co se naučil. „Pro nás je tento turnaj důležitý hlavně proto, že je v době, kdy končí přípravy a soustředění a je třeba nové mančafty co nejvíc sehrát,“ vysvětlil.

Stavba sportovní haly v Budějovicích se odkládá, problémy mají i jiné projekty

Sportovní hala České Budějovice

Bourání a stavba nové sportovní haly na Dlouhé louce v Českých Budějovicích v létě nezačne. Stavební firma Metrostav nabídla sice nejnižší cenu, ale i tak přesáhla předpokládaný rozpočet o dvě třetiny.

Hráčky Madety před sezónou tradičně absolvovaly soustředění v Netolicích. „Jsme tam spokojení, už tam jezdíme asi sedm let. Někdo říká, že je to dlouhé, jsme tam deset dní, ale já si myslím, že to holky vydrží a má to účel. Letos byly extrémní teploty, ale naštěstí blízko je koupaliště,“ popsal Martin Marek.

Ambice českobudějovických juniorek do sezóny budou podle něj nakonec vyšší, než se původně čekalo. „Ze začátku se předpokládalo, že nebudeme úplně v horní polovině, ale teď to vypadá, že bychom o ni mohli bojovat,“ dodal.

Tým to dokázal na turnaji ve sportovní hale. Volejbalistky prošly až do ve finále a v něm také slavily vítězství. Výraznou měrou k triumfu přispěla smečařka Helena Harrisová. „Velmi se nám dařilo. Bylo vidět, že máme mnohem víc nahráno, máme víc zkušeností, výrazně jsme soupeřky přehrály na útoku, v poli i na podání,“ komentovala.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Fotbalisté Dynama České Budějovice ve Fortuna národní lize prohráli 0:2 v Pardubicích. Táborsko podlehlo Chrudimi 0:1. V České fotbalové lize zvítězil Písek nad Karlovými Vary 2:1.

České Budějovice byly poprvé v historii dějištěm Českého poháru v jízdě na skateboardu. Závod chválil čtvrtý muž v pořadí, Jan Malý. „Závod byl super, soutěžící i diváci si to užili. Závěr dne překazilo počasí, nestihlo se odjet finále, tak se výsledky udělaly za semifinálových kol. Účast byla veliká, skatepark je kvalitní, má to tady budoucnost,“ řekl.

Tabulka:

Krajský přebor přinesl o uplynulém víkendu tyto výsledky: Blatná – Rudolfov 0:1, Katovice – Milevsko 5:0, Český Krumlov – Želeč 1:1, Olešník – Roudné 3:1, Lom – Osek 4:0, Hluboká – Protivín 1:0, Dražice – Třeboň 2:0 a Jankov – Čimelice 5:1.

Tabulku vedou nováčci soutěže z Lomu s deseti body. V závěru jsou s jedním bodem Blatná a Čimelice.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související