Buřty na černém pivu

Dnes je pálení čarodějnic a k těm jednoznačně patří buřty! Jelikož v přírodě převládá velké sucho, tak bychom ohně v přírodě měli vynechat nebo být více opatrní. A ten, kdo chce pro letošek změnu, může zkusit buřty na černém pivu v troubě.

Ingredience:

  • kvalitní české špekáčky
  • černé pivo
  • cibule 
  • česnek
  • červená paprika
  • drcená rajčata
  • čerstvé chilli papričky
  • sádlo

Postup:

- špekáčky oloupeme a rozkrojíme na polovinu,

- oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky a papriku na proužky,

- zrychla orestujeme špekáčky na oleji, přídáme směs cibule a papriky,

- přidáme nasekaná rajčata, česnek a zalijeme černým pivem,

- v troubě pečeme při teplotě 170° C, dokud není omáčka medové konzistence.

autor: jp

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.