Roxy oslaví dvacetiny i v Čajovně

9. říjen 2012

Známému pražskému klubu Roxy je právě dvacet let. Kulaté výročí bylo hlavním tématem Čajovny s datem 9. října.

Přímo v Dlouhé ulici začnou akce spojené s narozeninami v pondělí 15. října. Týden nazvaný Be Twenty má na programu koncerty, parties, výstavy, divadelní představení a performance. Podle tiskové zprávy se návštěvníci mohou těšit kupříkladu na “výpravnou show německého electro raubíře, DJe a producenta, který si říká Boys Noize”. Pro příznivce mladých britských kytarovek zahraje “indie rocková pětice One Night Only, která má na svém kontě pecky jako Just for Tonight nebo Say You Don't Want It”. Během dalších dnů vystoupí i oblíbená domácí formace Charlie Straight nebo další zástupci z Velké Británie Stereo MCs a duo Layo & Bushwacka.

Lákavá jména nabídne také prostor NoD, ve kterém nechybí koncerty alternativních kapel Kazety či Kašpárek v rohlíku, divadelní počiny Teatru Novogo Fronta a DOT 504 a ukázky ze současného výtvarného umění. „Svá díla mimo jiné představí Patrik Kriššák, ale také již zavedení a s ROXY/NoD úzce propojení konceptuální umělci Michal Cimala, Jakub Nepraš nebo Jiří David,” zvou organizátoři.

01102097.jpeg

Závěr pořadu moderátorka Kateřina Rathouská věnovala pozvánce na NT Live. Projekt, založený na přenosu londýnských divadelních představení do kin v různých městech, přiblížila Eva Petláková ze společnosti Aerofilms. Na podzim se dočkáme uvedení her Poslední z Haussmanů Stephena Beresforda (11. října) a Timon Athénský Williama Shakespeara (1. listopadu).

autor: krs
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.