Divadelní sezona 2014/15, Loutkářská Chrudim

27. červen 2015

V sobotní Noční Čajovně se moderátorka Kateřina Rathouská spolu se svými hosty ohlédne za téměř uplynulou divadelní sezonou. Do studia přijdou publicisté Vladimír Hulec (Divadelní noviny, Taneční zóna) a Jakub Škorpil (Svět a divadlo).

Řeč bude kupříkladu o pražském Divadle Na zábradlí, které letos ovládlo Ceny divadelní kritiky (dříve Ceny Alfréda Radoka). Hlasující v anketě nejvíce zaujala inscenace Velvet Havel z května 2014. Autorem textu a hudby je Miloš Orson Štědron a režii měl Jan Frič. Jiným výrazným počinem scény se staly Báby - kus sestavený z textů spisovatele Daniila Charmse v dramatizaci a dramaturgii umělecké šéfky Dory Viceníkové a v režii Anny Petrželkové, která získala ocenění Talent roku.



Pořad se krátce zastaví i u tanečních či alternativních projektů a připomene také některé přehlídky jako mezinárodní festival Divadlo, …příští vlnu/nextwave…, Pražský divadelní festival německého jazyka nebo Českou taneční platformu. V neposlední řadě budou jedním z témat i vybrané prázdninové akce, mezi které patří Letní shakesparovské slavnosti, festivaly Nultý bod, Za dveřmi nebo Jiráskův Hronov.

Ke konci pořadu vám v rubrice Předpůlnoční telefonát nabídneme pozvánku na festival Loutkářská Chrudim.

autor: krs
Spustit audio