Dokument o čínských městech duchů i lavičky od lokálních designérů, to je ochutnávka z projektu Shared Cities

26. únor 2017

Sedm měst ze šesti zemí střední a východní Evropy včetně Prahy by mělo během následujících let profitovat ze seriálu akcí, které pod názvem Shared Cities: Creative Momentum připravují Goethe Institut, Česká centra a reSITE.

Na čtyři roky je naplánováno kolem sto padesáti aktivit, které, slovy organizátorů, „svedou dohromady jednotlivce i komunity, aby spolu vytvářeli sdílené městské prostory“ v Bělehradě, Berlíně, Bratislavě, Budapešti, Katovicích, Praze a Varšavě. Zapojit se má 11 místních organizací.

Co konkrétně ve městech měnit? Proč? A jak docílit opravdové změny na úrovni vedení města a ne jen pořádat workshopy pro názorově si blízké skupinky obyvatel? I tom byla řeč v Čajovně, do které přišli Jacob Ráček za Goethe Institut a Osamu Okamura ze reSITE. Pod značkou Shared Cities poběží i šest filmů na festivalu Jeden svět. Tváře města, tak se jmenuje sekce, kterou reSITE zaštiťuje. Její program v Čajovně představila Julie Kárová.

Do „měst duchů“ vás zavede jeden z filmů sekce Tváře města, Čínský sen. Program všech projekcí najdete na webu Jednoho světa.



Spustit audio