Dvojí narozeniny: Naivní divadlo Liberec a Roxy/NoD - BE 22

17. říjen 2014

Libereckému Naivnímu divadlu bude už brzy šedesát pět let. U příležitosti výročí přijal pozvání do úterní Čajovny dramaturg a dramatik Vít Peřina, který posluchače pozve na novinku s názvem Třetí gong aneb Loutky hrají divadlo.

Jak se uvádí v anotaci, „v nejmenovaném loutkovém divadle se kvapem blíží premiéra, z čehož jde hlava kolem nejen ředitelce a všem hercům, ale především režisérovi. Při zkoušení nestíhá, v noci hrůzou nespí a vlastně pořád netuší, co si s tím novým loutkovým kouskem počít. A navíc, čím více se premiéra blíží, tím víc se situace na zkušebně komplikuje a šmodrchá. Herci si nepamatují texty, scéna není vyrobená a k tomu ta nová, mladá, krásná herečka, které loutkové divadlo sice vůbec nic neříká, ale zato nadevše miluje zimní sporty...“. Představení pro diváky od deseti let bude poprvé k vidění 25. října.

V další části rozhovoru Vít Peřina představí pohádku pro děti od dvou let O beránkovi, který spadl z nebe. V příběhu se tvůrci inspirovali knížkou Beránek z modrého nebe Freda Rodriana. Úspěšná inscenace byla letos vybrána do programu mezinárodního festivalu Divadlo, kde se potvrdilo, že se při jejím sledování se baví nejen malí, ale i dospělí.

Po půl osmé pak promluvíme o oslavách narozenin Roxy a NoDu nazvaných BE 22.

Český rozhlas Vltava, 21. října od 19 hodin

autor: krs
Spustit audio