Electro Deluxe: Francouzský funk opět roztančí české kluby

18. říjen 2016

Loňský festival Colours of Ostrava nemohl nabídnout lepší završení – energií nabité vystoupení francouzské funky-jazzové kapely Electro Deluxe bylo tou pravou tečkou za čtyřdenním hudebním maratonem.

Jejich podzimní koncerty tak loni přilákaly početné publikum. Electro Deluxe se letos vracejí, aby se svým perfektně sehraným zábavným repertoárem vystoupili ve středu 19. října v Lucerna Music Baru, ve čtvrtek v Přerově a v pátek v brněnském Metro Music Baru.

Jejich koncerty jsou příjemně výbušnou směsí soulu, funku, popu i jazzu a vynikají skvělou komunikací a souhrou všech hráčů. Nejvýraznější postavou je charismatický americký zpěvák James Copley, který produkci dodává noblesní i zábavně taneční charakter a skvěle ovládá komunikaci s publikem.

Dalšími členy kapely jsou trumpetista Vincent Payen, trombonista Bertrand Luzigan, saxofonista Thomas Faure, klávesista Gael Cadoux, baskytarista Jérémie Coke a bubeník Arnaud Renaville. Názvem skupina odkazuje ke svému původnímu žánru – electro jazzu, se kterým začínala v roce 2001. Od té doby se ale posunula více směrem k funku, soulu, popu a jazzu. V Česku představí skladby ze svého nového CD Circle.

V pořadu zazněly ukázky z alba Home z roku 2013 a z koncertního CD Live in Paris, které natočili v roce 2014 v rozšířené bigbandové sestavě.

Podívejte se na video z natáčení desky Circle:

Data koncertů:
19. 10. Lucerna Music Bar, Praha
20. 10. 33. Československý jazzový festival Přerov
21. 10. Metro Music Bar, Brno

Spustit audio