FysioART, Mezi námi i Tvůrčí Afrika

14. květen 2016

V Noční Čajovně jsme vám nejprve představili neziskovou organizaci FysioART, pod jejíž hlavičkou se umělci věnují nejen profesionální tvorbě, ale také pedagogické a arteterapeutické činnosti.

Do repertoáru FysioARTu patří i projekt Mezi námi„interaktivní tanečně-pohybové a vizuální představení pro pět interpretů, loutku a dva hudebníky,“ jak se uvádí na webové stránce seskupení. „Na principu dětských her a skládanek z papíru povzbuzuje představivost, ochraňuje dětský svět fantazie a podtrhuje důležitost domova.“

Inscenace vychází z myšlenky, že „nejprve jsme všichni dětmi a naším domovem je rodina. A dospělí jsou doma tam, kde bydlí, žijí, jsou i pracují. Jen někdy dospělí pracují až příliš, že zapomínají, neslyší, nevidí. Dospělí domovy také stěhují. A děti s nimi hledají k domovu klíč. Ten domov z dětství ale zůstává stále v nás všech, hluboko ukryt v naší duši, v našem srdci, ve vzpomínkách.“ Podrobnosti o příběhu, který se odehrává na jevišti, hudbě, výtvarném ztvárnění a zapojení malých diváků přineslo sobotní živé vysílání.

V závěru Čajovny zazněla pozvánka na festival Tvůrčí Afrika aneb Všichni jsme Afričani. Součástí pořadu byla také soutěž, mimo jiné o vstupenky do Stavovského divadla na inscenaci Modrý pták v režii Štěpána Pácla.

autor: krs
Spustit audio