Generace 70: Módní návrhářka Hana Zárubová

10. leden 2016

Kudy vedla cesta Hany Zárubové od dětských kreseb k vlastní značce? Co jí dala střední oděvní škola a co studia na VŠUP? A jak vypadá její dnešní pracovní den?

Pro mnohé holky práce snů – módní návrhářka. Jak ale vypadá realita? Hana Zárubová řídí vlastní krejčovskou dílnu a showroom, zaměstnává tři lidi a několik dalších pro ni pracuje externě. Její modely jsou originální, střihově netradiční a přitom nositelné. Jak kloubí vlastní nápady a touhu po kreativitě s potřebami zákazníků? Kde bere inspiraci pro další kolekce? A jaké má plány do budoucna? I o tom byla nedělní Čajovna.

Pořad vysíláme v rámci cyklu Generace 70 o výrazných osobnostech narozených v 70. letech, které se prosadily v umění, vědě, sportu nebo společenskými aktivitami. Řeč bude nejen o Haniných osobních zkušenostech, postojích a názorech, ale i o zážitcích a době určujících celou generaci narozenou v sedmdesátých letech.

Hana Zárubová (nar. 1975 v Praze) patří mezi nejvýraznější osobnosti české módní scény. Vystudovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou, má za sebou řadu autorských kolekcí i výstav v Česku i v zahraničí. Za své kolekce byla mnohokrát nominovaná na Oděvního designéra roku v soutěži Czech Grand Design, v roce 2010 za kolekce fix-you (hanazarubova) a no.kolo (no.) toto ocenění získala.

Spustit audio