Generace 70: tenistka Denisa Chládková

8. listopad 2015

Čajovna o dětských snech tenistů a tenistek, o buzení a usínání se zápasy, přehnaných očekáváních a tenisové dřině i o vyučování tenisu tak, abyste se ho naučili, abyste ze hry měli radost a neměli přitom zdravotní problémy. Hostem cyklu Generace 70 byla tenistka, trenérka a bývalá česká reprezentantka Denisa Chládková.

Co ji formovalo? Jaké měla plány a sny? Jak si představovala svůj život, když jí bylo deset? Jaký byl svět vrcholového tenisu, plný cestování po světě a po turnajích? A jak vnímala přechod do „běžného života“ po ukončení kariéry?

Denisa Chládková (nar. 8. února 1979) je bývalá reprezentantka ČR v tenise, wimbledonská čtvrtfinalistka, nyní tenisová expertka a trenérka. V letech 1997-2006 byla profesionální hráčkou tenisu s nejlepším umístěním na žebříčku WTA (Ženské tenisové asociace) na 31. místě (2003). Třikrát se umístila v anketě Zlatý kanár (kategorie Talent roku – 1996, Postup na žebříčku WTA – 1999 a Nejlepší tenistka ČR – 2003). V roce 2006 ukončila profesionální kariéru a rok nato otevřela trenérskou kariéru.

Pořad vysíláme v rámci cyklu Generace 70 o výrazných osobnostech narozených v 70. letech, které se prosadily v umění, vědě, sportu nebo společenskými aktivitami. Řeč bývá nejen o profesních a osobních zkušenostech hostů, ale i o zážitcích a době určujících celou generaci narozenou v sedmdesátých letech.

Spustit audio