Iva Bittová, Clarinet Factory a Hamid Drake v Náměšti nad Oslavou

20. říjen 2016

Poslechněte si druhou část záznamu koncertu z Náměště nad Oslavou, kde na festivalu Folkové prázdniny 28. července 2015 společně vystoupili zpěvačka a houslistka Iva Bittová, americký perkusista Hamid Drake a klarinetový soubor Clarinet Factory.

Vystoupení se odehrálo ve zcela zaplněném komorním historickém prostředí zámeckého nádvoří. První část koncertu jsme vysílali 28. července a záznam můžete dohledat v rozhlasovém audioarchivu.

03501766.jpeg

Zpěvačku a houslistku Ivu Bittovou netřeba dlouze představovat. Vystupuje s nejrůznějšími hudebními partnery včetně svého syna Antonína Fajta (časově nejblíže teď 4. září, avšak bohužel až v New Yorku). U Clarinet Factory připomeňme, že jde o kvarteto různých typů klarinetů, na které hrají Jindřich Pavliš, Luděk Boura, Vojtěch Nádl a Petr Pepíno Valášek.

03470254.jpeg

A Hamid Drake je afroamerickm perkusistou z Chicaga. Má jazzovou minulost po boku Dona Cherryho či Herbie Hancocka i bohaté zkušenosti s improvizovanou hudbou. Pojďme si poslechnout, jak to dopadne, když se dají dohromady na první pohled různorodé hudební veličiny jakou jsou Bittová, Drake a Clarinet Factory!

autor: Aleš Opekar
Spustit audio