Jak funguje existenciální sitcom?

22. březen 2015

První Noční Čajovna Václava Kahudy a Igora Malijevského s podtitulem Večerní škola bude věnovaná současnému vzdělávacímu systému, problematice nedovzdělanosti a převzdělání a možným problémům, které z toho pro člověka a společnost (ale hlavně pro člověka) plynou. Druhým a zásadním zkoumaným fenoménem pak bude tzv. existenciální sitcom.

Ve výzkumu tohoto fenoménu naše republika až do neděle 22. března 2015 výrazně zaostávala za vyspělým světem. Ani ve Spojených státech nebyl princip sitkomu nikdy důsledně využit pro řešení tzv. existenciálních krizí, problémů spojených s dospíváním a návykových poruch.

Právě pro léčení těchto obtížných stavů lze princip sitkomu s úspěchem využít, a to i jako prostředek autosanace. Autoři Noční Čajovny, spisovatelé Václav Kahuda a Igor Malijevský, na sobě princip implantovaného smíchu v pořadu sami vyzkouší a o výsledky se podělí s posluchači.

Laďte Český rozhlas Vltava v neděli 22. března od 23:15 a poslouchejte naučný pořad pro ty, kteří chtějí vědět víc, než je zdrávo.

autor: Igor Malijevský
Spustit audio