Oslavte svůj dům, ulici, město!

2. říjen 2014

„Potřebujeme desetitisíce metrů čtverečních plochy hypermarketu uprostřed centra? Chceme se ve městě pohybovat pěšky, na kole, autem nebo busem? Je v pořádku zastavovat volnou krajinu jen kvůli exkluzivním výhledům? Lze ještě stavět v centru města? A kdo má patent na rozum?“

Tak se ptají organizátoři cyklo projížďky Berounem, jedné ze 115 akcí, kterými se bude o víkendu 4. a 5. listopadu slavit Den architektury. Procházky, vyjížďky, exkurze, přednášky, promítání, workshopy, vše na téma architektura, veřejný prostor, život za zdmi vlastního bytu nebo domu. Den architektury organizuje občanské sdružení Kruh a jeho zakladatelka Marcela Steinbachová říká: „Cílem našeho festivalu je především podnítit zájem občanů o místo, kde žijí“.

Program letošního Dne architektury jsme představili ve čtvrteční Čajovně 2. října. Zaměřili jsme se zejména na Brno a Plzeň. V obou městech proběhne několik akcí, včetně výprav s podtitulem Hurá dovnitř!, díky nimž bude možné nahlédnout do interiérů místních pozoruhodných staveb.

Spustit audio