Večerní škola: Kolik lidí je v nás?

21. únor 2016

Pravidelná noční Čajovna Václava Kahudy a Igora Malijevského pod názvem Večerní škola bude tentokrát věnovaná problematice štěpení osobnosti, jejího vrstvení, vnitřních entit a pestrému kolektivu vlastního "Já". Známe skutečně všechna svá já? Můžeme o sobě hovořit jako o jedincích anebo spíše jako o menších či větších partičkách nebo dokonce republikách?

Polyosobnostní psychologický model jedince nám dnes umožňuje nahlédnout sebe samého ve vlastní různosti, rozporuplnosti a bizarnosti. Kolik vnitřních lidí sdílíte se svými nejbližšími? Kolik vašich já už od vás odešlo? A kolik jich při tom bouchlo dveřmi?

Pravidelnou součástí pořadu je rubrika Recenze klasiků, ve které tentokrát recenzenti přinášejí skutečný objev století - identifikovali totiž reinkarnaci německého filosofa a básníka Friedricha Nietzscheho. Ten se dnes mezi námi prochází v osobě českého psychologa a spisovatele Petra Bakaláře. Jeho kniha Tak pravil mimočlověk je důstojným následovníkem slavného Nietzscheho Zarathustry.

Dotazy na protagonisty Večerní školy můžete zasílat na emailovou adresu cajovna@rozhlas.cz anebo přes FB stránky pořadu.

autor: Igor Malijevský
Spustit audio