Program na tento týden / 18. – 24. 5. 2015

18. květen 2015

Hudební novinky, rozhovor s kapelou Longital o jejich nové desce a oslava deseti let umělecké skupiny Handa Gote Research & Development.

Pondělí 15:30 - 16:00

V Hudbě na pomezí Petra Dorůžky vás pozveme na blížící se hudební akce končícího jara a začínajícího léta. Například na úvodní koncerty festivalu Respect nebo na turné cimbálového tria Ponk, které odkrývá dosud neznámé tváře moravské hudby.



Úterý 15:30 - 16:00

Ondřej Bezr představuje nové album amerického bluesového kytaristy a zpěváka Robbena Forda. Připomeneme si jeho dlouhou kariéru, procházení nejrůznějšími hudebními styly a spolupráci s řadou dalších interpretů počínaje jazzovým guru Milesem Davisem a konče komiksově-hardrockovými Kiss. Z aktuálního Fordova alba Into The Sun uslyšíte mimo jiné i kytaristovy společné nahrávky se slavnými kolegy Warrenem Haynesem nebo Sonnym Landrethem.



STŘEDA 15:30 - 16:00

Josef Sedloň přináší zahraniční hudební novinky. Čekají vás ukázky z nových alb islandské zpěvačky Sóley, objevu z Berlína Howling, britského eletronicko-akustického projektu Digitonal, klavírního genia Nils Frahma, amerického matadora Toro Y Moi či zábavných Britů The Go! Team.



ČTVRTEK 15:30 - 16:00

Slovenská dvojice Longital přišla do Hudebny na kus řeči o novém albu s názvem A to je všetko. Ukázky z desky zazní i v následující Mozaice. Moderuje Aleš Opekar.



PÁTEK 15:30 - 16:00

Radek Diestler listuje v memoárech Ivo Pospíšila (DG 307, Old Teenagers, Garáž, Bang Bang Band a mnohé další) a ve sborníku textů Jiřího Imlaufa (Houpací koně).

SOBOTA 23:15 - 24:00

V sobotní Noční Čajovně oslaví moderátorka Kateřina Rathouská společně se svým hostem desetileté výročí umělecké skupiny Handa Gote Research & Development. Do studia přijde jedna ze zakládajících členek souboru - choreografka, tanečnice a performerka Veronika Švábová.

V rubrice Předpůlnoční telefonát se tentokrát živě spojíme s ředitelkou Strašnického divadla Lenkou Kolihovou Havlíkovou, která podá aktuální informace z právě probíhajícího festivalu StrašNICE.



NEDĚLE 23:30 - PONDĚLÍ 0:15

O poezii, redigování cizích textů a kloubení psaní a rodiny. Rozhovor s Olgou Stehlíkovou, autorkou sbírky Týdny oceněné Magnesii Literou. Moderuje Jaroslava Haladová.

Spustit audio