Program na tento týden / 8. – 14. 2. 2016

8. únor 2016

Hudbu z Norska nebo Libanonu, tipy na dobré divadlo a návod na zlepšení života ve městě, to všechno vám přinášíme v aktuálních vydáních Čajovny!

Pondělí 15:30 – 16:00

V pravidelné měsíční inventuře hudebních novinek vás Petr Dorůžka seznámí se skotskou houslistkou Griseldou Sanderson i s velmi muzikální dvojicí sester Las Hermanas Caronni z Argentiny.

Úterý 15:30 – 16:00

Čajovna Elišky Svobodové bude patřit albu Diving, které je sólovým debutem norské kontrabasistky, zpěvačky a skladatelky Ellen Andrey Wang.



Středa 15:30 – 16:00

Třetí album libanonského zpěváka Bachara Mar-Khalifé nazvané Ya Balad (Homeland) představuje Jiří Moravčík.



Čtvrtek 15:30 – 16:00

Hudebna Aleše Opekara připomene pražský koncert Adriana Bellewa a další aktuality.

Pátek 15:30 – 16:00

Čajovna s Michaelem Kyselkou: Ohlédnutí za třemi významnými muzikanty, kteří nedávno opustili svět. Lemmy Kilmister proslul coby praotec heavy metalu, ale ne každý ví, že skládal texty i k baladám, jakou byla například Mamma, I m comming home, proslavená Ozzy Osbournem. Kdy přešel David Bowie od pódiových rolí ke svému skutečnému já? A která píseň po Hotel California, zpívaná Glennem Freyem, byla v repertoáru amerických Eagles druhá nejslavnější? V pořadu též účinkují Aleš Opekar a Jiří Starý.

Sobota 23:15 – 24:00

Hosty sobotní Noční Čajovny budou studenti DAMU Kristýna Kosová a Adam Svozil, kteří se podíleli na inscenacích Rituální vražda Gorge Mastromase (divadlo DISK), Zápisky Malta Lauridse Brigga, 1. část (Studio Hrdinů) a Vykřičené domy (Divadlo v Dlouhé). Moderuje Kateřina Rathouská.

Neděle 23:15 – 24:00

Města v migraci, to je téma letošního ročníku mezinárodní konference urbanistů, architektů a zástupců měst, kterou pořádá nezisková organizace reSITE. V Čajovně reSITE představíme, promluvíme o chystaném programu i o nové webové platformě, pomocí které reSITE plánuje propojit všechny ty, kdo se o své město zajímají a do jeho vylepšování se chtějí aktivně zapojit. Za reSITE přijdou Martin Barry, Osamu Okamura a Zdeněk Lanc, ptá se Jaroslava Haladová.

Spustit audio