7 vět, které nikdy neříkejte ženě

„Víš co, tak mi do příště připrav seznam alespoň tří vět, který můžu laskavě použít,“ reagoval můj chlap na situaci, kdy mi zavolal a zrušil rande slovy: „Hele nepřijedu, nemám náladu.“ Načež jsem mu šlehla telefonem.

Dost se tomu divil, tohle by mi mužskej nikdy neudělal, argumentoval, když jsme se spolu k předvčerejšku vrátili, a já na to logicky, tak si teda najdi chlapa, ale on se nakonec přecejen rozhodl pro věčný boj mezi mužem a ženou, zachoval se jako gentleman a navrhl prve vyřčené, totiž abych sestavila tahák.

A mně to připadá jako dobrý nápad, dokonce tak dobrý, abych ho rozšířila, a to nejen obsahově, ale i éterem. Zde je tedy seznam vět, které se ženám nesmějí říkat, protože ony jim rozumějí jinak:

• „Nepřijedu, nemám náladu“ znamená v ženských uších „nemám NA TEBE náladu“, a tak něco takového nesmíte za žádnou cenu vyslovit. Ztlumte vášně a přimějte se k formulaci: „Miláčku, promiň, vím, že ses na dnešek těšila, ale musím to zrušit. Jsem protivnej i sám sobě, zkazil bych nám celej večer.“ Tohle žena vezme a ještě bude vděčná, jakého má ohleduplného maníka.

Další zakázaná věta: „Nepřibrala jsi?“ Za tu by žena zabíjela. Jestli už nutně máte potřebu upozornit ji na něco, co rozhodně ví a s čím se už tak dost trápí, vyřkněte maximálně: „Mám radost, že ti chutná.“

• „Ty že nemáš co na sebe??? Nebuď směšná!“ Tak to prr! Žena vašeho srdce může být legrační, vtipná i potrhlá, ale nikdy ne směšná. A že nemáme co na sebe, tak na to můžete vzít jed. S množstvím věcí ve skříni to vůbec nesouvisí. Ponechte poznámku bez komentáře.

• „Máma umí ty knedlíky lepší.“ „Tak jestli máma umí ty knedlíky lepší, tak si jdi na oběd k mámě.“ Taky už jste nějakou podobnou konverzaci absolvovali? Chcete-li se jí vyhnout (a upozorňuju, že u prudších dam může dokonce vyústit ve zvolání „a už se nikdy nevracej!“), nadhoďte nenápadně, zda by vaši partnerku nepotěšil poukaz do kurzu klasické české kuchyně s renomovaným šéfkuchařem.

Když už jsme u těch matek, proberme si ještě tu její. I kdyby se s ní naprosto nesnášela a bez přestání si na ni stěžovala, nikdy to nesmíte pochopit jako výzvu k vlastnímu odsudku. Větu „Tvá matka je nemožná,“ vyslovíte jen jednou. A vzápětí ji uslyšíte zpátky. S důrazem na zájmeno TVÁ.

Ještě horší variantou je tak, že v afektu pronesete „Ty seš už úplně jako ta tvoje máma!“ Na takový útok zareaguje žena ještě větším útokem. Pokud jí rovnou neulítne ruka, pak jí aspoň vylítne něco nepěkného z pusy. Třeba „kreténe“ – píp…

Sedmička je hezké číslo, tak u věty číslo sedm skončíme. Nepočítejte. Nevypočítávejte a nevyčíslujte. Nikdy neříkejte ženě, kolik vás stála a nežádejte za své investice nic zpět. Pak byste rozhodně skončili vy. Nejenom tento fejeton…

Spustit audio

Související