Patří mezi 20 nejkrásnějších žen planety, do Budějovic přišla za láskou

21. červenec 2018

„Já jsem z toho byla strašně překvapená,“ vzpomíná modelka Kateřina Votavová na rok 2014, kdy byla zařazena mezi dvacítku nejkrásnějších žen planety.

„Fotila jsem tenkrát na Kapverdách. Asi půlrok nato jsem našla na internetu jeden svůj snímek z té akce, o kterém jsem ani netušila, že je venku. A když jsem si rozklikla povídání u něj, tak na mě vyskočila informace, že patřím mezi nejhezčí ženy na Zemi,“ směje se finalistka soutěže Česká Miss 2010.

Dnes je Kateřině Votavové 31 let, ale stále patří mezi žádané modelky. „To se mi líbí tady na Čechách, že tu uznáváme ženskost. Návrháři požadují ženské tvary,“ vysvětluje.

„Třeba italský Milán byl pro mě velké překvapení. Přišla jsem tam, když mi bylo 23 let, a na castinzích proti mně stály holky, kterým bylo patnáct. A ty měly oproti nám starším dveře k zakázkám daleko víc otevřené,“ popisuje zákonitosti světové módy.

Modelka Kateřina Votavová s redaktorem Filipem Černý při natáčení rozhovoru pro pořad Jihočeši

Rodačku ze západočeského Stříbra, která díky své kariéře objela svět, můžete v poslední době potkat v Českých Budějovicích. Na jih Čech totiž přišla za svým jihočeským přítelem, nyní už manželem.

V krajském městě vlastní butik a také se vdávala v Hluboké nad Vltavou. „Původně jsem chtěla mít svatbu úplně někde jinde, ale jižní Čechy nás přitáhly. Já to tu prostě miluju,“ dodává.

Rozhovor s Kateřinou Votavovou si můžete poslechnout v pořadu Jihočeši.

autor: Filip Černý
Spustit audio

Související