V Budějovicích založil Linku důvěry, také jezdil jako osvětový pracovník po venkově

11. srpen 2018

Rostislav Nesnídal, zakladatel českobudějovického Střediska pro rodinu a mezilidské vztahy a Linky důvěry, je původem z Moravy. Narodil se v malé vesničce poblíž Ivančic, známých jako rodiště Vladimíra Menšíka. Později žil v Brně, kde vystudoval psychologii.

Díky své ženě ale natrvalo zakotvil v Českých Budějovicích. Jak sám říká, po čtyřiceti letech cítí, že na jihu Čech zapustil kořeny. I přesto ho s Moravou stále spojuje láska k vínu a k hokejovému klubu Kometa Brno.

Pracovní kariéru na jihu Čech započal Rostislav Nesnídal praxí v českobudějovické nemocnici.

Při vybírání dárků pro děti respektujte přání, ale nenechte si poroučet, říká psycholog

Psycholog Rostislav Nesnídal

Trpí depresemi kvůli předvánočnímu shonu, zběsilému nakupování dárků nebo samotě. Lidí, kteří těžko zvládají období před svátky, v posledních letech přibývá v ordinaci psychologa Rostislava Nesnídala z Českých Budějovic. Přitom jde podle něj hlavně o to dokázat se zastavit.

Zabýval se psychoterapií, manželskou a předmanželskou poradnou, s kolegy jezdil jako osvětový pracovník po venkově s programem výchovy k manželství a odpovědnému rodičovství.

Dodnes působí jako soudní znalec v oborech klinická a forenzní psychologie.

Má dva syny, jednu dceru a několik vnoučat. Mezi jeho koníčky patří chalupaření a sport. Rád navštěvuje památky a se svými vnoučaty také zoologické zahrady. Nemá rád dlouhé procházky.

Vyprávění Rostislava Nesnídala o jeho práci a životě si můžete poslechnout v pořadu Jihočeši.

autor: pfr
Spustit audio

Související