Kristína Nídlová: Múzy a lásku mi vyhnala z hlavy maturita

20. duben 2014

Inspirací při psaní písniček je sedmnáctileté hudebnici z Protivína Kristíně Nídlové láska. A je to inspirace asi hodně silná, protože jí přinesla už mnoho úspěchů.

Mimo jiné se polička v jejím pokojíčku pyšní trofejí dětské porty. Kristína si zazpívala s Nezmary anebo orchestrem Jihočeského divadla a dokázala také natočit vlastní cédéčko, které si nadělila k sedmnáctým narozeninám.

Dnes dělají písničkářce těžkou hlavu, mnohem víc než múzy a trable s láskou, obavy z maturity na gymnáziu Jana Valeriána Jirsíka. Pokud projde příští rok zkouškou dospělosti, chystá se Kristína k talentovkám na školu muzikálového herectví.

„Máma nevěří, že to myslím vážně, ale mě by to opravdu bavilo," svěřila se mi talentovaná písničkářka při natáčení rozhlasového pořadu. „Nebo bych chtěla dělat kriminalistiku. Sérioví vrazi, to mě bere," doplnila Kristína představu o své budoucí kariéře.

Ne že bych chtěl oslabit společensky důležitý boj proti nebezpečným psychopatům, ale přeci jen svými písničkami Kristína dokáže rozdat mnohem více radosti. A proto držím palce, ať jí vyjdou plány hudební.

autor: Ivan Studený
Spustit audio