Zpívající žába míří na patologii

22. srpen 2014

Vendula Langerová by mohla být hvězdou opery nebo muzikálu, jenže se jí zalíbilo na pitevně a zamilovala si obor patologie.

Coby studentka medicíny sice moc hudební vzdělání, které získala na konzervatoři, neužije, ale stále doufá, že se jednou na divadelní prkna dostane.

K prvním pěveckým úspěchům patří titul Zpívající žába, který si vysloužila už ve dvanácti letech v soutěži s pravou vodnickou kapelou Rybníkáři. „Od té doby také jezdím o prázdninách do Chlumu u Třeboně na vodnický festival,“ říká Vendula dozelena oděná a nalíčená, aby splynula s organizátory zmíněného festivalu. „Ještě týden po vodnickém splavu si připadám zelená, i když už dávno líčení nepoužívám.“

Žádné noční směny a pacienti, kteří neutečou

Vendula Langerová zvládla vystudovat současně gymnázium v Písku a českobudějovickou konzervatoř. Po maturitě ovšem umění pověsila na hřebíček a vrhla se do šprtání anatomie „K hudbě se ale ráda vracím. O zkouškovém období je to pro mne odreagování,“ svěřuje se zpívající medička, které ze všech oborů nejvíce učarovala patologie. „Připadá mi to výhodná profese i pro rodinný život. Žádné noční směny, pacienti, kteří neutečou,“ říká Vendula Langerová.

autor: Ivan Studený
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.