Benefiční akce Kabelkový veletrh se účastnily také redaktorky Českého rozhlasu

16. červenec 2014

Máte doma nepotřebnou nebo okoukanou kabelku? Přineste ji k nám a udělejte dobrý skutek stejně jako moderátorky a redaktorky Českého rozhlasu České Budějovice.

„Já jsem darovala kabelku, kterou jsem dostala od sestry k třicetinám, ale už ji vůbec nenosím. Je jako nová a určitě některé ženě padne do oka,“ doufá redaktorka zpravodajství Mária Pfeiferová.

Spolu s ní přispělo do charitativní sbírky šest dalších kolegyň a vznikl i nápad udělat malou kampaň na Facebooku. „Nafotily jsme pár fotek s darovanými kabelkami a hodně jsme se u toho pobavily. Je fajn zpestřit si práci nějakou legrací, a když to může někomu pomoct, tak je to o to lepší,“ těší se z akce webeditorka budějovického rozhlasu Jana Matznerová a dodává, že fotky s výzvou Pojďte s námi do Kabelkového veletrhu! vidělo za prvních 24 hodin 1500 lidí.

Sdílejte naši facebookovou kampaň a informujte tak o charitativní sbírce Vaše přátele!
Zprávařka Petra Matoušková (vlevo), webeditorka Jana Matznerová, redaktorky zpravodajství Mária Pfeiferová, Kristýna Barchini a moderátorky Katka Hálová a Hanka Šoberová přispěly na charitativní akci svými kabelkami.

„Já jsem červenokabelkový maniak. Mám jich hodně, ale když si koupím nějakou novou, tak ty starší už tolik nenosím. Akci jsem proto uvítala,“ přiznává moderátorka Dámské jízdy Mirka Nezvalová. „Nejvíc mě na tom ale baví, že výtěžek jde na podporu talentovaných dětí ze sociálně slabých rodin. Dáváme kousek ze sebe a posíláme svůj příběh dál,“ uzavírá.

Kabelek už se do sbírky sešlo 1500 a do září jich bude určitě ještě mnohem více. Přispět můžete i Vy. Přineste kabelku na recepci Českého rozhlasu České Budějovice v ulici U Tří lvů 1 nebo do jakékoli redakce Deníku.

Všechny nasbírané kabelky se budou veřejně prodávat za 20, 50 a 100 korun ve vestibulu IGY 3. září od 15 hodin. Bude zde také vylosován jeden z dárců kabelek, který vyhraje hodnotnou cenu.


Kabelkový veletrh je charitativní projekt, jehož cílem je sehnat prostředky na projekty pro konkrétní talentované děti ze sociálně slabého prostředí, případně na rozvoj talentu dítěte se zdravotním postižením. Peníze z prodeje se prostřednictvím Městské charity České Budějovice dostanou k talentovaným dětem.

autor: Jana Matznerová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.