Budějovičtí karatisté jsou nejlepší v republice. V Nových Hradech trénovali s Nory

15. leden 2018

Do Nových Hradů dorazila legenda karate Nor Wayne Otto. Motor České Budějovice porazil 3:1 Přerov. Mladíci z Dynama dávali nádherné góly. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Karatisté z TJ Karate České Budějovice vyrazili do Nových Hradů. Členové nejlepšího českého klubu tu absolvovali velmi intenzivní přípravu. Trenér Miroslav Hýsek s nimi pracoval na technice, fyzičce i taktice. „Příprava má výsledky, každým dnem se to zlepšuje. Máme možnost rychlejší regenerace v místním wellness a příští týden nás čeká první turnaj v Rakousku,“ řekl.

Pokyny udílel nejen v češtině, ale i v angličtině. „Máme tady tři závodníky z národního týmu z Norska, kteří přijeli s Waynem Ottem, což je legenda karate,“ vysvětlil.

Přípravy se zúčastnila například osmnáctiletá Monika Bürgerová, která se právě chystá na mistrovství Evropy. „Ke karate mě dostala sestra, která jako malá chtěla dělat nějaký bojový sport, ale nechtěla tam chodit sama. Dopadlo to tak, že ona skončila a já u toho zůstala,“ prozradila několikanásobná vítězka mistrovství republiky a řady mezinárodních soutěží.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Hokejisté Motoru České Budějovice v domovské Budvar aréně porazili Zubry z Přerova 3:1. Gól na 2:0 padl v oslabení. Jeho autorem byl po přihrávce od Víta Jonáka Martin Heřman. „Víťa výborně zapracoval, beka dostal pod tlak, pak to ještě sklepnul na mě a já jsem jel sám na bránu,“ popsal.

Ve volejbale Jihostroj České Budějovice deklasoval Benátky nad Jizerou 3:0, v jejich hale jim povolil jen 17, 19 a pouhých 13 bodů.

V první volejbalové lize sice EGE České Budějovice prohrálo s Dobřichovicemi, ještě před tím ale v důležitém duelu porazilo Velké Meziříčí. Jihočeši si vítězstvím 3:0 prakticky zajistili klid pro další průběh soutěže. „Velká spokojenost, jsme šťastní. Oni jsou na spodku tabulky, my jsme tak na hraně play off, takže výhra nám hodně pomohla,“ řekl juniorský reprezentant Josef Polák.

Fotbalové naděje Dynama České Budějovice střílely parádní góly na turnaji v Rakousku. Do střelecké listiny se zapsali Adam Krejčíček a Maxmilián Pánek.

Čtěte také

autor: Kamil Jáša
Spustit audio