Česko zpívá koledy

4. listopad 2014

Zveme vás na mimořádnou adventní akci. Zastavte se a přijďte si spolu s námi a Deníkem zazpívat vánoční koledy.

Přijďte na náměstí měst po celé republice, kde si 10. prosince přesně v 18 hodin zazpíváme pět známých koled: Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma a dvě, které si odhlasovali čtenáři Deníku a posluchači regionálních stanic Českého rozhlasu.

Každý den se v ranním vysílání dozvíte program v jednotlivých okresních městech a přilehlých regionech, odvysíláme reportáže o tom, jak se na některých místech na zpívání lidé připravují a těší. V den zpívání přineseme živé vstupy z jednotlivých míst, kde se bude zpívat. V Českých Budějovicích bude akci uvádět moderátorka Eva Kadlčáková.

Přesně v 18 hodin pustíme i ve vysílání pět vybraných koled, aby si lidé na místech, kde není kapela, mohli zpívat s rozhlasem.

Texty koled najdou čtenáři v regionálním Deníku 10. 12. 2014.

Pokud si chcete zazpívat také, stačí si 10. prosince v 18:00 hodin naladit Český rozhlas České Budějovice nebo přijít na nejbližší náměstí, kde zpíváme koledy.

Místa, kde zpíváme a více informací se dozvíte na: www.ceskozpivakoledy.cz

autor: Jana Matznerová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.