Dámy z Hlincové Hory hrají první ligu. Cílem volejbalistek je vyhnout se baráži

18. prosinec 2017

V Dřítni se odehrál tradiční fotbalový Vánoční pohár. Volejbalisté Jihostroje porazili Příbram 3:0. Dámy z Hlincové Hory hrají první ligu. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Hliněné medaile, v létě zápasy na antuce a v zimě prvoligové boje. Tak si vede ženský volejbalový tým SK Hlincovka. Naposledy Jihočešky odehrály doma zápas s Plzní.

„Určitě jsme nebyly favoritky, takže jsme do toho šly, aby to bylo vyrovnané, což se nám ale první dva sety vůbec nedařilo. Ony patří mezi nejlepší týmy a připravily se na nás, protože nás znají. Nám se nedařilo v koncovce. Máme to těžší, protože jsme malé, takže musíme mít dobře přihráno,“ popisovala Nikola Vandasová.

Zápas hodnotil i trenér Antonín. Bédi: „Pro holky je to docela skok. Už hrají druhou sezónu v první lize, ale je vidět, že soupeřky jsou někde jinde.“

SK Hlincovka má zázemí v tělocvičně na Rudolfově. „Chtěli bychom městu Rudolfov poděkovat, že nám za prázdniny vytvořil nadstandartní podmínky. Jsou tu nové záchody, koupelny a ta podlaha je bezvadná,“ připomněl vedoucí týmu Petr Slavík.

Po víkendu je Hlincovka v tabulce první ligy po 16 odehraných zápasech na pátém místě. Dámy z Hlincové Hory nasbíraly 13 bodů, skóre setů 23:36. „Nechceme spadnout a nechceme ani do baráže, to je náš cíl,“ dodává libero Nikola Vandasová.

Předvánoční čas patří fotbalovým turnajům

Fotbalový ČEZ Vánoční turnaj v Dřítni vyhrál Smejkal tým. Tomáš Kovařík okomentoval bouřlivou atmosféru a vlastně vysvětlil, proč Miloš Pojer viděl žlutou kartu za nesportovní chování: „Je to dost vyhecované. Jsou tady kluci, co spolu hráli dřív v Dřítni, teď hrají proti sobě v 1.A třídách i výš, takže to k tomu prostě patří.“

V Dřítni se hrál fotbalový ČEZ Vánoční turnaj
Fotbalista Aleš Presl se zúčastnil turnaje hráčů nad 30 let

Hrál se také fotbalový turnaj hráčů nad 30 let. První skončil Kamenný Újezd, druhý byl tým Boučci Roudné. Aleš Presl potvrdil, že jde o výsledek, ale také o příjemné předvánoční popovídání s kamarády: „Na Vánoce je to příjemné. Tady jsem s fotbalem začínal a snažím se vždy přijít, protože je tu výborné zázemí a chci se setkat s přáteli, zahrát si a popovídat si.“

Volejbalisté Jihostroje porazili v extralize Příbram 3:0. O výsledku rozhodla koncovka prvního setu. Myslí si to i smečař Tomáš Fila. „Jsem rád za tu uhranou koncovku, pak jsme si to vítězství udrželi,“ řekl.

V týmu hostů byl rodák z Tábora a odchovanec Jihostroje David Juračka. „Ze začátku jsme vedli o čtyři body a nedokázali jsme to udržet. Je vidět, že Jihostroj je prostě dobrý, soupeřům se tu nehraje dobře, Budějovice mají velkou podporu diváků a jakmile odskočí, začnou si víc věřit. Navíc jsou všichni hodně vysocí, dobře brání na síti, takže má každý soupeř problém,“ komentoval.

Tabulka:

Vítězem mládežnického fotbalového turnaje ve Strakonicích je Kladno. Do střelecké listiny se zapsal také hráč přípravky Dynama Maxmilián Pánek. „Vystřelil jsem levou nohou po zemi z dorážky a dal jsem gól,“ popsal.

Za prvním Kladnem skončily druhý Český Krumlov a třetí Junior Strakonice. Na dalších příčkách: Příbram, Dynamo České Budějovice, Slavia, Plzeň a Sparta.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio