Děti se učily hvězdu s atletickou hvězdou Zuzanou Hejnovou

23. říjen 2017

Zuzana Hejnová vyrazila s dětmi na Hesu kemp do Sušice. Fotbalisté Dynama zvládli šlágr a jsou první v tabulce. Písek v České fotbalové lize rozstřílel Nymburk. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Klasické podzimní počasí a báječná atmosféra provázely atletický podzimní kemp v Sušici. Jeho hlavní hvězdou byla velká osobnost současné české atletiky překážkářka Zuzana Hejnová.

„Děti se tu hlavně učí něco jiného, rozbijí se jim stereotypy, dělají jiné věci, než na jaké jsou zvyklé. To je asi to hlavní, poznají, že atletika je hodně pestrá, že se dá dělat spousta věcí, a to je zase motivuje,“ popsala.

Pod jejím dohledem zkoušeli malí atleti třeba hvězdu, kterou moc dětí neumí. „V dnešní době se to na tělocviku nedělá, učitelé se asi bojí, aby se jim něco nestalo a rodiče jim pak nevynadali. Pak je trochu smutné se na to dívat. A tady jim to chceme trochu narušit a naučit je i něco, s čím se nesetkávají,“ dodala Zuzana Hejnová.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Ve šlágru dvanáctého kola fotbalové Fortuna národní ligy vyhrálo Dynamo České Budějovice nad Opavou 2:1 a je v čele tabulky. Dva góly vstřelil Ivo Táborský. „Pro mě to byl jeden z nejlepších zápasů za celou dobu, co jsem v Dynamu,“ komentoval. Táborsko veze z Vlašimi remízu 2:2.

První zápas jarní části Fortuna národní ligy sehrálo Dynamo České Budějovice s Varnsdorfem

Vynikající zápas má za sebou také Písek v České fotbalové lize. Rozstřílel Nymburk 6:0. Druhý gól, který vstřelil Řezáč, zaujal také vedoucího týmu Pavla Mádla. „V osmnácté minutě Míra Slepička krásnou kolmicí vyslal Tondu Pressla, ten zkušeně našel před bránou Filipa Řezáče, který efektně zvýšil na 2:0. Krásná akce, nádherný gól,“ popsal.

Hokejový výsledek z Havířova Jihočechy nepotěšil. Hráči Motoru České Budějovice v zápase WSM ligy prohráli 1:4.

V českém poháru v házené Lokomotiva České Budějovice zaskočila Chodov. „Porazili jsme mančaft, který je momentálně třetí v první lize, my jsme devátí v druhé lize, takže jsme neměli co ztratit. Chlapci podali stoprocentní výkon od začátku do konce utkání, makali i diváci, kteří nás podpořili,“ dodal trenér Michal Kotvald.

Tabulka:

V dalším kole krajského přeboru fotbalistů padalo hodně gólů. Dačice - Dražice 2:12, Želeč - Jindřichův Hradec 6:2, Táborsko - Protivín 4:0, Nová Včelnice - Olešník 0:4, Hluboká - Sezimovo Ústí 6:3, Čimelice - Třeboň 1:3, Osek - Katovice 2:1, Rudolfov - Milevsko 1:1.

Tabulku jasně vede Želeč s 29 body. Jindřichův Hradec na druhé příčce nasbíral 24 bodů a třetí Táborsko 23 bodů. V závěru jsou Nová Včelnice s deseti body a Dačice se čtyřmi 4 body.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.